Eduquem la mirada

La Proposta Educativa Vedruna indica que s'ha d'educar "la persona per tal de que sigui capaç d'un projecte de vida amb sentit i capaç d'afrontar els desafiaments del món contemporani".

La proposta que fem en relació a l'objectiu educatiu (2021-2024) té com a fil conductor el CONCEPTE DE MIRADA. Una mirada dirigida a l'interior d'un mateix, una mirada dirigida als "altres”, per finalment tenir una mirada diferent dirigida al món.

  • … el primer curs AMB SENTIT (2021/2022)
  • … el segon curs DES DE LA FRATERNITAT (2022/2023)
  • … el tercer curs DIRIGIDA AL SERVEI (2023/2024)

Com ho farem?
Treballant aquests aspectes de manera cíclica: començarem per una mirada cap a l'interior de cadascú, seguida d'una mirada als altres i finalment una mirada dirigida a l'entorn i al món.

MIRADA INTERIOR:

En cada etapa de la vida és important "saber-se mirar a un mateix”. Saber descobrir qui ets i què fas. Saber esbrinar el propi origen i la pròpia dignitat és una clau del nostre creixement.

 

MIRADA ALS ALTRES:

El valor de la solidaritat, el de la riquesa de la diversitat o el de la confiança en l'altre són valors que ajuden a desplaçar el centre de gravetat de la vida fora del jo. A l'escola, ho treballarem des d'aquesta perspectiva.

 

MIRADA A L'ENTORN:

La recerca d'interioritat i l'obertura a l'altre són dos passos previs imprescindibles per determinar com volem estar en el món i com ens posicionem davant del món. 

 

Els nostres lemes d'enguany per renovar-nos:

Llar: Eduquem la nostra mirada

EI i CI: Què miro, què veig, com em sento?

CM i CS: Què diuen els meus ulls?

ESO: Amb quins ulls mirem a qui ens envolta?

 

L'equip de Pastoral ha proposat als diferents cursos que portin a terme algunes dinàmiques relacionades amb "les mirades” per tal d'introduir l'objectiu d'enguany.


També et pot interessar...

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES     MATRICULACIÓ IMATGE

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »