ESO 4

DIA DE LA CIÈNCIA A LES ESCOLES 2020 

 

El passat 18 de novembre vam celebrar el dia de la Ciència a les escoles amb l'activitat "La ciència en primera persona”.

L'activitat "La ciència en primera persona”  s'emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l'alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.
La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19 ha fet que, aquest cop la modalitat sigui virtual. Per aquest motiu s'ha proposat fer un canvi. Aquest any s'han substituit les xerrades als centres pel format següent:

  1. Edició d'un vídeo, d'una durada d'uns 5-10 minuts on es  va llençar una proposta o un repte.
  2. Aquest vídeo ha estat visualitzat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L'alumnat ha fet arribar imatge del repte aconseguit (foto o vídeo) així com les preguntes que han volgut formular als/a les científics/ques.
  3. El dia 18 de novembre al matí, connexió en línia amb cadascun dels/de les 4 científics/ques.

L'activitat adreçada a l'alumnat de 4t d'ESO ha estat a càrrec de científics que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.
S'han proposat 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

  • Intel·ligència Artificial: Ramón López de Mántaras (IIIA CSIC)
  • Epidemiologia: Antoni Trilla (ISGlobal, Hospital Clínic)
  • Genètica: Gemma Marfany (UB)
  • Sostenibilitat: Sílvia Lacorte (IDAEA CSIC)

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza la 25a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebra del 14 al 29 de novembre, arreu de Catalunya.

 

 


 També et pot interessar...

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES     MATRICULACIÓ IMATGE

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »