CS1

Treballem l'empatia a l'aula

L'empatia és la capacitat de saber què li passa a l'altra persona i de comprendre els seus sentiments. En l'entorn de l'aula i en la vida, es tracta d'una emoció bàsica per tal de regular conflictes i aportar el millor de nosaltres a la convivència.

Els alumnes de Cicle Superior 1 hem realitzat algunes activitats per treballar aquest aspecte tan fonamental per a la convivència del dia a dia. 

La primera activitat que vàrem fer va ser visionar un petit vídeo per tal de reflexionar i preguntar-nos com creiem que se senten la resta de companys, si els coneixem prou bé o si sabem quines són les seves preocupacions. La conversa va donar molts fruits i sorpreses que ells mateixos no sabien. Us deixem el link per si el voleu visionar.

https://www.youtube.com/watch?v=SolGBZ2f6L0

En segon lloc, hem jugat al joc de les cadires al revés; aquest consisteix en la versió cooperativa del tradicional joc de les cadires. Aquesta versió consisteix a intentar, cada vegada amb menys cadires, que tots els companys pugin o s,asseguin a alguna cadira. És a dir, quan la música es pari no ha de quedar cap infant a terra, han d'estar tots damunt les cadires. Començarem amb una cadira per infant i anirem reduint cadires fent que sigui necessari compartir espai i ajudar-se a mantenir l'equilibri. En aquest joc ningú guanya, o bé tots guanyen o bé tots perden. En acabar vàrem parlar una mica per expressar com havia anat el joc i com ens havíem sentit, si ens havíem sentit ajudat pels companys o rebutjats.

 

 

 
   

Un altre dinàmica que hem fet ha estat una "activitat post it”. Hi havia una pregunta plantejada a la pissarra, els estudiants, un cop havien pensat una mica, escrivien la seva resposta en un post it de color; un cop escrita la seva idea sortien a la pissarra un a un i explicaven a la resta de companys la seva petita aportació. En aquest cas, la pregunta que es va plantejar va ser: Què podem fer junts/es per millorar l'ambient a classe? 

Crec que és essencial consensuar què cal fer per millorar. El resultat va ser positiu, varen aportar idees noves que esperem posar en pràctica a poc a poc.

Al llarg del curs anirem fent més activitats d'aquest tipus, ja que ens ajuden a posar-nos a la pell d'altres persones i també a cohesionar el grup.També et pot interessar...

Vedruna Puigcerdà a casa

Des d'aquest lloc podreu veure tot el que els alumnes estan treballant en les diferents etapes educatives: Llar d'infants, Infantil, Primària i ESO...

llegir més »

PORTES OBERTES VIRTUALS

ENS VOL CONÈIXER?

llegir més »

PORTES OBERTES VIRTUALS LLAR

ENS VOL CONÈIXER?

llegir més »

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades POLÍTICA DE COOKIES AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT MATRICULACIÓ IMATGE    ...

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »