Llar

La plastilina és un material que podem fer servir per moldejar i fer figures de colors. És un dels jocs preferits dels nens/es ,i el fet que aquests juguin amb ella té múltiples beneficis pel seu aprenentatge.

BENEFICIS DE LA PLASTILINA:

  • Creativitat: a través de la plastilina el nen/a s’imagina, crea i materialitza pensaments que té en la seva ment, aportant múltiples beneficis a la seva fantasia.

  • Motricitat fina: estimula les seves manetes, ja que a traves del joc adquireix agilitat, força i destresa als seus dits, i més tard serà de gran ajuda quan comenci aprendre a escriure.

  • Diferenciar colors: es una forma molt divertida per començar a reconèixer els colors.

  • Concentració: el fet de jugar amb plastilina, potencia la concentració , ja que per ells és tot un repte haver de fer una boleta, un xurro,...

  • Relaxació: a part de ser una activitat divertida, també els ajuda a relaxar-se i tranquil·litzar-se en moments de molts nervis o desprès de realitzar una activitat molt moguda.

  • Autoestima: la plastilina ajuda a augmentar la seva autoestima quan veuen que els felicites desprès d’haver fet una figura.

RECOMANACIONS PER JUGAR AMB LA PLASTILINA:

Com ja heu vist la plastilina té molts beneficis pels infants, però sempre hi ha d’haver un adult en el moment que es manipula , ja que els nens/es experimenten i s’ho poden posar a la boca, nas, orelles,...

Abans de començar a jugar els expliquem que la plastilina només serveix per jugar.

Finalment, els ensenyem que aquesta s’ha de recollir i un cop acabada l’activitat ens hem de rentar les mans.

A l’aula dels Dofins ens agrada molt jugar amb aquest material!!!

    

 

 
També et pot interessar...

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau de...

llegir més »