ESO 2

PINZELLADES DEL TRIMESTRE

Aquest any els alumnes de 2n d’ESO som un grup reduït, un total de 22 alumnes. Tot i que el segon trimestre ens acompanyaran 7 alumnes nous provinents del programa
esquí-escola.
Durant aquest principi d’any, a més de les classes de les diferents matèries a l’aula, hem gaudit d’un seguit d’activitats, tant a l’exterior com a l’escola.

Vam començar per unes convivències a Das i Sanavastre. Allí vam realitzar diferents activitats amb la fi de reflexionar sobre un seguit de valors ètics. Val a dir, que ens vam conèixer una mica més i a la vegada vam gaudir d’un dia esplèndid.


Aprofitant que el Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir l’exposició ‘Montlleó: el Paleolític superior a Cerdanya’, vam aprofitar per conèixer aquesta mostra que recull els 20 anys de treballs i recerca arqueològica que s’ha fet en aquest jaciment de Prats i Sansor. Gràcies a la gran explicació del director del museu, l’Oriol Mercadal, i les mostres exposades van fer que fos una activitat d’allò més interessant i qui sap potser més d’un acabem com a arqueòlegs.


Els mossos d’esquadra ens van fer una sessió sobre els riscs de les xarxes socials. Segur que a partir d’ara anem més en compte i desconfiem de desconeguts, que ens puguin fer mal.

Dues monitores de l’oficina jove de la Cerdanya, ens van fer una xerrada-taller sobre els influencers. A l’aula és van manifestar dues tendències, el de gran part de les noies seguidores de instagramers com la Paula Gonu i els dels nois seguidors de gammers com en Rubius.

Aquest trimestre hem realitzat una sortida a l’espai Dinosfera on vam fer un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen els dinosaures gràcies a l’estudi més recents dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure, concretament del Titanosaure.

A la tarda vam visitar l’Espai Ermengol, que mostra un recorregut per a descobrir i conèixer la història, el paisatge, l'art i la gastronomia de la Seu i de l'Alt Urgell. També s’hi troba l’exposició “Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa” on podem veure la importància de la cooperativa a l’Alt Urgell i també a la nostra comarca, La Cerdanya.


Per la cantada de nadales, molts de nosaltres ja som uns autèntics veterans, hem
decidit cantar “Let her go” de Passengers.


 
També et pot interessar...

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades    

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau de...

llegir més »